2015 Any de les Biblioteques

Aquest any celebrem cent anys del primer pla de biblioteques de la Mancomunitat de Catalunya: a la tardor de 1915 començà a funcionar l’Escola Superior de Bibliotecàries, tres anys després es graduava la primera promoció de bibliotecàries i s’inauguraven les quatre primeres biblioteques de la Mancomunitat: a Valls, Sallent, les Borges Blanques i Olot.

Divendres passat, dia 20 de febrer de 2015, va tenir lloc l’acte oficial que donava per inaugurat l’Any de les Biblioteques. Hi va presidir l’acte el president de la Generalitat, Artur Mas, i hi van assistir, entre altres: el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, l’expresidenta del Col·legi de Bibliotecaris, Carme Mayol, la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll, i la bibliotecària jubilada, Montserrat Busquets. Carla Ollé, estudiant de les darreres promocions del Grau d’Informació i Documentació, va llegir el Manifest de les Biblioteques. Tant les activitats previstes com el text de l’esmentat Manifest ho podreu trobar al dossier de premsa que ha confeccionat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Podeu repassar el més destacat de les paraules dels representants polítics i del President, per exemple, a través del diari Ara, del Punt-Avui, o dels departaments de premsa de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

Totes les activitats relacionades amb aquesta celebració es podran seguir en un lloc web que, però, encara no està operatiu: www.anybiblioteques.cat

Haurem de ser pacients, doncs… i no només amb la posada en marxa d’aquest web. La paciència, però, no ha d’estar renyida amb la necessitat que tenim d’espavilar-nos en molts temes i de prendre les regnes del nostre propi destí. Celebrem que en 100 anys no han aconseguit fer desaparèixer la voluntat de gestionar les nostres pròpies institucions culturals, celebrem-ho, doncs, treballant per aconseguir un país lliure.

Els assistents a l'acte que dóna per inaugurat l'Any de les Biblioteques

Els assistents a l’acte que dóna per inaugurat l’Any de les Biblioteques

Anuncis

Deixeu un comentari (es visualitzarà un cop s'hagi moderat)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s