Èxit de participació a la presentació de Bibliotecaris per la Independència : GRÀCIES !!!

Presentació COBDCMés de cinquanta persones han  assistir a una les dues sessions de presentació que s’han celebrat al Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya.

El impulsors de Bibliotecaris per la Independència hem fet un resum de la constitució d’aquesta sectorial dins de l’Assemblea Nacional Catalana i de la feina feta fins al moment.

Hem comptat amb la presència d’en Jordi Manyà, coordinador del secretariat de l’ANC, del Josep Colomer, coordinador de sectorials de l’ANC i amb el parlament de benvinguda de la Begonya Aguilera en nom del COBDC.

L’objectiu principal de la trobada era presentar al col·lectiu professional les accions previstes durant el període 2013-2014. Aquestes accions s’emmarquen en els eixos de treball previstos per l’Assemblea Nacional Catalana i a partir dels quals Bibliotecaris per la Independència proposa una sèrie d’activitats.

objectius

Bibliotecaris per la Independència ha presentat també les persones que s’han fet càrrec de les diferents responsabilitats que marquen els estatuts de l’Assemblea Nacional per a les seves sectorials (coordinació, secretaria i tresoreria). Les persones que actualment han assumit aquestes tasques són:

 • Coordinació: Anna Valls
 • Secretaria: Mercè Rivas
 • Tresoreria: Gisela Vicenç

Paral·lelament s’han presentat també les vocalies que s’han considerat necessàries de constituir per dur a terme el pla de treball proposat:

 • Vocalia de Comunicació i Difusió: Ignasi Bonet
 • Vocalia d’Estratègia i Argumentaris: Josep Vives
 • Vocalia de projectes: pendent de proposar

A cadascun dels projectes que es duran a terme s’assignarà una persona responsable d’entre les persones que formen part de l’assemblea de la sectorial.

Entre els projectes més importants que es volen dur a terme, podem destacar:

 1. Organització de l’arxiu de l’ANC
 2. Creació de la Biblioteca Digital de la Independència
 3. Extensió de la campanya “El món ho ha de saber” a les principals biblioteques del món.
 4. Redacció del document “Les biblioteques en una Catalunya independent”.
 5. Organització de les I Jornades sobre sistemes bibliotecaris de nous estats.

El pla de treball de Bibliotecaris-Documentalistes és obert i s’anirà ampliant a mesura que vagi creixent el nombre de persones col·laboradores, que actualment és de 47 persones (sense comptar les persones que s’incorporaran pròximament com a resultat d’aquesta sessió de presentació).

La presentació amb els objectius de treball es pot trobar en aquest enllaç. Igualment, teniu a la vostra disposició el formulari de participació a la nostra sectorial.

Com hem repetit a la sessió, el nostre país es troba a un pas d’aconseguir un somni col·lectiu pel qual generacions anteriors i actuals han treballat i continuen treballant-hi. Tothom pot formar part d’aquest procés històric i ser-ne protagonista col·laborant en la forma que li sigui possible.

Des de Bibliotecaris per la Independència volem agrair a totes les persones que ens heu donat el vostre suport presencialment o a través de la xarxa, als membres del secretariat de l’ANC per la seva col·laboració i al COBDC per facilitar-nos un espai de trobada.

Anuncis

Deixeu un comentari (es visualitzarà un cop s'hagi moderat)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s