El ministre Wert vol controlar també els llibres de text digitals

Tot i que el sistema cultural (també l’espanyol) és a punt de fer fallida total, el ministre Wert continua dedicant esforços i recursos econòmics a implantar mesures que permetin recuperar la seva España ideal: “una” i “castellana”. El ministeri que dirigeix ha anunciat la creació d’una plataforma digital per a llibres de text escolars que s’anomenarà “Punto Netro”. Tenint en compte l’habilitat d’aquest govern en pervertir el sentit de les paraules, podem preveure que aquesta plataforma de “neutra”, en tindrà molt poc.

I és que el Ministre Wert, que poques competències té ja en matèria d’educació, reprodueix el model de plataforma electrònica per al  préstec de llibres a les biblioteques (projecte que ja vam qüestionar en aquesta entrada). Amb el pretext de facilitar llibres de text a bon preu per a les famílies (entenem que també per a les famílies a les quals ha baixat el sou), Wert muntarà un nou “xiringuito” digital que se sumarà al que ja tenen algunes comunitats autònomes com és el cas de Catalunya. D’aquesta manera, però, Wert serà l’amo i senyor dels continguts educatius i podrà decidir, en tot cas, què és el millor per a les dolces animetes escolars.

Ja no es tracta només de la invasió competencial (una altra) que aquest projecte suposa, sinó també del malbaratament de recursos públics que suposa duplicar allò que altres administracions realitzen. Wert s’atribueix unes competències que no té per justificar l’existència d’un ministeri que fa molt de temps que hauria d’haver desaparegut. En lloc d’aportar els diners necessaris per a beques, projectes, etc. els inverteix en exercir i duplicar projectes que no són de la seva competència.

A falta de conèixer els requeriments tècnics i funcionals de la proposta ja ens podem imaginar que en aquesta plataforma només hi seran aquells documents que passin el docte filtre d’allò que el ministre considera que és una bona educació i on suposem que la tauromàquia, per exemple, hi tindrà un lloc destacat.

Anuncis

Un pensament sobre “El ministre Wert vol controlar també els llibres de text digitals

  1. Els llibres de text digitals … s’emmarquen en alguna proposta pedagògica global, o potser només existeixen per a ocupar un “nitxo” comercial?

Deixeu un comentari (es visualitzarà un cop s'hagi moderat)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s