La Biblioteca de Catalunya no tancarà durant el 12-O

Gràcies al treball voluntari d’un seguit de treballadors de la Biblioteca de Catalunya, la nostra biblioteca nacional romandrà oberta durant la festivitat del 12 d’octubre. Els treballadors de la biblioteca han subscrit el següent manifest:

MANIFEST D’UN GRUP DE TREBALLADORS/RES DE LA BIBLIOTECA DE CATALUNYA AMB MOTIU DE LA “FIESTA NACIONAL DE ESPAÑA”

A petició d’un grup de treballadors i treballadores, la Biblioteca de Catalunya obre les sales de consulta el dia 12 d’octubre en l’horari habitual dels dissabtes, de 9 a 14 h.

Aquesta acció la duem a terme de forma voluntària sense percebre cap compensació ni econòmica ni en hores de lliure disposició. Volem remarcar que la iniciativa no és institucional, sinó personal.

Les raons per les quals fem aquesta acció són, bàsicament:

  • perquè una jornada que pretén celebrar un agermanament entre territoris, allò que en realitat commemora és l’expansió d’un imperi que no va respectar les diverses cultures envaïdes, i que manté aquesta tradició;
  • per coherència amb el punt anterior, ja que l’Estat espanyol ens nega reiteradament el dret a decidir quina és la forma de convivència que volem exercir amb la resta dels pobles, i no protegeix, sinó que dificulta, l’ús i el desenvolupament de la nostra llengua i la nostra cultura, i
  • perquè Catalunya ja té la seva pròpia diada nacional, nascuda com a reivindicació d’aquests drets que reclamem.


Barcelona, 27 de setembre de 2013

Bcatfutur. Grup de treballadors/res de la Biblioteca de Catalunya
bcatfutur@gmail.com

Des de Bibliotecaris-Documentalistes per la Independència no podem més que celebrar aquesta iniciativa atès que igualment compartim el seu rebuig a celebrar l’inici d’un dels majors genocidis de la història.

Igualment, donem suport a la voluntat de deixar de seguir celebracions que no tenen res a veure amb les tradicions pròpies catalanes com és el 12 d’octubre, o d’altres com l’anomenat Día de la Biblioteca (24 d’octubre).

Imatge

Anuncis

Deixeu un comentari (es visualitzarà un cop s'hagi moderat)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s