Les biblioteques als programes electorals del 25-N (2a part)

Continuant amb la presentació dels programes electorals dels principals partits que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya, passem ara a transcriure les propostes en matèria de biblioteques dels partits que no apostem per a la creació d’un estat propi català.

Programa complet

Pàg. 80 – INVERTIM EN CULTURA, CREEM VALORS, GARANTIM L’ACCÉS

Establirem doncs de manera concertada noves estratègies de captació de nous públics, nous usuaris i nous practicants, per tal que gaudeixin dels recursos culturals a casa nostra. Concertarem amb la televisió pública i en general amb els mitjans de comunicació mecanismes de difusió de l’oferta cultural. Impulsaren un pla de foment de la lectura i de la informació, implicant mitjans de comunicació, autors, editors i biblioteques.

Pàg. 82 – Cultura és cohesió

Atès el moment que vivim, apostarem per una nova dimensió social de la cultura, perquè cultura és garantia de cohesió social. Reforçarem els equipaments, xarxes i serveis de cultura de proximitat: biblioteques, centres culturals, ateneus… i donarem suport a la participació ciutadana dins l’associacionisme cultural, així com a la pràctica amateur d’activitats de cultura popular. Ens reafirmem en què la cultura popular ha de tenir com a interlocutor únic en l’administració el departament competent en Cultura.

Per aquest teixit associatiu, crearem centres territorials de recursos (instruments, projectors, etc.) per al seu ús compartit i responsable.

Pàg. 85

Finalitzarem el mapa bibliotecari bàsic acabant les biblioteques pendents, modernitzant l’equipament de les existents, recuperant la inversió en adquisició de documents, i col∙laborant amb els ajuntaments per assegurar els serveis bibliotecaris mínims.

No hem trobat cap referència específica sota el terme “biblio” al seu programa electoral.

Programa complet

Pàg. 22 – Política cultural y d’equipaments culturals [sic]

Consolidarem xarxes de biblioteques, museus i teatres, així com la seva accessibilitat al públic. En aquest sentit, estendrem els horaris de les biblioteques públiques, en especial les universitàries (horaris més amplis i que incloguin festius, ampliant l’oferta d’obertura les 24 hores del dia en època d’exàmens).

Elaborarem un nou Pla de foment de la lectura i promoció de la cultura que impliqui a l’Administració, l’ensenyament públic i privat i les xarxes d’equipaments culturals. Aquest Pla contemplarà una biblioteca pública, que depengui del Consorci de Biblioteques de Barcelona, amb seu a totes les línies de metro i d’FGC de Barcelona.

Anuncis

Deixeu un comentari (es visualitzarà un cop s'hagi moderat)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s