Posicionament de “Bibliotecaris per la Independència” a la consulta organitzada per la Junta del COBDC en relació al manifest de suport dels col·legis oficials i associacions professionals catalans a la resolució del Parlament de Catalunya sobre el dret a decidir

La Junta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya ha organitzat una consulta entre els seus col·legiats per preguntar-nos si el COBDC s’ha d’adherir -o no- al manifest promogut pels col·legis oficials i associacions professionals catalans en suport a la resolució del Parlament de Catalunya sobre el dret a l’autodoeterminació del poble de Catalunya.

En concret es tracta per a la Junta del COBDC de saber si els col·legiats, majoritàriament, opinen que cal -o no- ”oferir la nostra voluntat i disponibilitat per contribuir des de les nostres institucions, a consolidar i a impulsar el posicionament del Parlament amb totes aquelles aportacions per permetin a Catalunya bastir-se d’instruments propis per fer possible un autèntic progrés social, econòmic i cultural”.

“Bibliotecaris per la Independència”, sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana, manifesta el següent:

1. L’objectiu de “Bibliotecaris per la Independència” és l’assoliment de la independència de Catalunya.

2. La resolució del Parlament de Catalunya a la que es vol donar suport constata “la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu, com a única via per tal de garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies” .

3. El “dret a decidir lliurement i democràticament” és un dret inalienable de tots pobles que hauria d’estar fora de qualsevol discussió.

4. Que més de quaranta col·legis professionals han subscrit ja el manifest.

El dret a decidir és un dret indiscutible de tots els pobles i que ha d’estar garantit per qualsevol sistema democràtic. Per això, com a dret fonamental dels pobles, hauria d’estar fora de qualsevol discussió i ésser assumit de manera automàtica per totes les persones i institucions.

Atès, però, que la Junta del COBDC ha convocat una consulta per conèixer l’opinió dels col·legiats, convidem a tots els col·legiats a votar AFIRMATIVAMENT en aquesta consulta forma electrònica o presencialment el dia de l’assemblea.

Entenem que el vot AFIRMATIU no està condicionant un posicionament futur sobre la independència de Catalunya sinó que només reafirma el dret dels pobles a decidir el seu futur.

Anuncis

Deixeu un comentari (es visualitzarà un cop s'hagi moderat)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s