Constitució de “Bibliotecaris per la Independència” dins de l’Assemblea Nacional Catalana

Benvolguts i benvolgudes col·legues,

Des de fa unes setmanes, un grup de professionals de la Biblioteconomia i la Documentació estem treballant en la constitució de Bibliotecaris per la Independència integrats com a sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El debat generat aquests dies al voltant de la possibilitat de sumar l’adhesió del COBDC al manifest proposat per diferents col·legis professionals donant suport a la resolució del Parlament de Catalunya sobre el dret a decidir ens ha animat a avançar la nostra presentació en públic.

Els objectius de l’ANC, d’acord amb els seus estatuts, són:

a) Promoure la creació de les condicions polítiques i socials necessàries per l’assoliment i la constitució de l’estat català propi, independent, de dret, social i democràtic.

b) Aglutinar totes aquelles persones que treballen amb objectius afins als de l’Assemblea Nacional Catalana des de tota mena de grups, entitats, moviments, partits polítics o individualment.

c) Facilitar,  potenciar  i  acollir  tota  classe  d’iniciatives democràtiques encaminades a l’assoliment dels objectius esmentats en els apartats anteriors.

L’ANC s’estructura mitjançant assemblees territorials i assemblees sectorials. Les sectorials són part de l´ànima de l´Assemblea Nacional Catalana. Els seus objectius principals són fer arribar el missatge de la necessitat imperiosa d´un estat propi allà on les territorials no poden fer-ho, a través de col·lectius professionals, gremials, d´oci, opinió, pertinença o classe ; de caire tècnic, científic, pedagògic o lúdic i anar estenent la taca d´oli que ha de portar el país al seu alliberament.

Com a grups de pressió en els seus àmbits naturals, denuncien les mancances a què ens trobem sotmesos pel fet de no tenir un estat amb plenes facultats de decisió i gestió i proposen alternatives de bon funcionament dins un nou marc de relacions que tots anem visualitzant: el de la Catalunya sobirana; les sectorials han d´emplenar de contingut el missatge de l´ANC.

Tothom hi té a dir en el procés de transició nacional en el qual som immersos, TOTHOM, des de mil possibles òptiques diferents, distants o fins i tot contraposades però des d´un prisma comú que cal anar fent tangible, proper i quotidià a la nostra gent: el de Catalunya com un estat més.

Les sectorials estan cridades a interrelacionar-se entre elles i amb les territorials nodrint de contingut actes que aquestes proposin i duguin a terme i permeten parlar i debatre cada vegada a més i més gent: el poble, en definitiva, com a protagonista i forjador del seu propi destí.

Sempre en positiu, mai contra ningú; construint el futur, un futur que ens pertany a tots i cadascun de nosaltres i pel qual, cadascun de nosaltres, ha de contribuir en la mesura de les seves possibilitats, al seu esdeveniment de fet.

Aquesta és l’aposta que han fet altres col·lectius professionals com bombers, Mossos, agents rurals, informàtics, economistes, docents o enginyers. Tots ells, han constituït sectorials dins dels seus respectius àmbits de treball.

Som de l’opinió que els bibliotecaris-documentalistes també hem d’estar representants com a sectorial dins de l’ANC i treballar conjuntament amb d’altres sectorials i el conjunt de l’ANC per aconseguir un objectiu comú: la constitució de Catalunya com a estat.

Per fer-ho, volem fer una crida a tots els professionals del país que participin d’aquesta idea per tal que col·laboreu amb la nostra sectorial.

Aquesta crida la fem extensiva a qualsevol persona que treballi en una biblioteca, que en sigui persona usuària o que tingui una especial sensibilitat pel nostre camp professional.

Actualment ja disposem d’un Bloc, pàgina web al Facebook i compte de Twitter per comunicar-nos amb les persones que estigueu interessades en les nostres aportacions. També hi trobareu les dades per contactar amb Bibliotecaris per la Independència.

La nostra professió ha estat sempre un col·lectiu especialment sensible a les qüestions nacionals de Catalunya. No cal aquí recordar les aportacions dels professionals de les primeres biblioteques de la Mancomunitat de Catalunya, posteriorment de la República i de la tasca de resistència cultural de moltes bibliotecàries durant el franquisme.

El futur de les nostres biblioteques és inseparable de la situació del país. Els bibliotecaris-documentalistes hem estat sempre un col·lectiu compromès amb la societat catalana.

Us convidem a seguir-nos i a col·laborar amb nosaltres.

Bibliotecaris per la Independència (ANC) –  bibliotecarisxlaindependencia@gmail.com

Blochttps://bibliotecarisperlaindependencia.wordpress.com/

Facebookhttp://www.facebook.com/pages/Bibliotecaris-per-la-independ%C3%A8ncia/424314307617109?ref=hl

Twitterhttps://twitter.com/BibliosIndepend

Anuncis

Deixeu un comentari (es visualitzarà un cop s'hagi moderat)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s