2008 – “No es nada contra Catalunya, pero Andalucía quiere a uno de los suyos en la embajada en Marruecos”

Catalunya té una remarcable potència en molts aspectes: innovació, cultural, exportacions… Aquesta capacitat, que ningú discuteix que altres territoris no puguin tenir, necessita tenir un estat a favor. Ara mateix no només no tenim un estat a favor, sinó que el tenim en contra. Va passar força desapercebut en el seu moment, però, Joan Clos, exalcalde de Barcelona va ser proposat per ambaixador espanyol al Marroc. Aquesta possibilitat va ser vetada pel president de la Junta d’Andalusia Manuel Chavez ja que senzillament volien tenir l’ambaixada espanyola al Marroc (que paguem tots) al seu exclusiu servei.

No es nada contra Catalunya, pero Andalucía quiere a uno de los suyos en la embajada en Marruecos. Con Clos, las empresas catalanas tendrían las puertas abiertas de par en par, y queremos que sigan abiertas para las empresas andaluzas, así de claro”, apunta otro estrecho colaborador de Chaves.

Sembla ser que els interessos andalusos són més “espanyols” que els catalans. És més, sembla que el lloc de naixement de l’ambaixador determina la política diplomàtica de les ambaixades espanyoles.

És difícil per a una nació sobreviure sense estat, sembla, però, impossible fer-ho amb un estat en contra.

Anuncis

Deixeu un comentari (es visualitzarà un cop s'hagi moderat)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s