0 euros per a compra de documents per a les biblioteques públiques també al 2013

Al 2013, i per tercer any consecutiu, la inversió del Ministerio de Cultura a Catalunya per a la compra de fons bibliogràfics serà de zero euros. Tal i com es recull als pressupostos generals de l’Estat per a l’any vinent, la partida corresponen als convenis amb les Comunitats Autònomes per a la compra de documents bibliogràfics ha estat cancel·lada, zero euros. És coneguda la sensibilitat de l’actual govern espanyol envers la cultura, de fet, hom pot afirmar que per al govern espanyol la cultura és una forma més d’entreniment, d’aquí que es pugui pujar l’IVA del sector i sigui possible no invertir ni un euro en compra de documents per a  les biblioteques públiques.

Aquest desinterès per al món de les biblioteques no és nou, i afecta especialment a Catalunya ja que 2013 serà el tercer any consecutiu que les biblioteques catalanes no reben ni un euro del Ministeri de Cultura per a la compra de llibres. El 2011 malgrat que altres Comunitats Autonòmes van tenir aquests diners, Catalunya va ser “castigada” pel govern espanyol de Zapatero perquè no cumplia els objectius de dèficits. Per aquest any, tot i que hi havia una partida econòmic prevista, finalment tampoc s’ha executat.

No consta, però, que en paral·lel a la reducció de la inversió a Catalunya, s’hagi reduït l’aportació dels catalans a les arques estatals, i, encara més greu, la situació de dèficit fiscal continua inalterable…

Anuncis

Deixeu un comentari (es visualitzarà un cop s'hagi moderat)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s